VAROVÁNÍ: TYTO STRÁNKY JSOU ZAMĚŘENÉ NA SHOUNEN-AI A YAOI, NEBOLI VZTAHY MEZI MUŽI.

středa 9. srpna 2017

Čertík není ďábel

Článek byl původně zveřejněn na mém starém blogu k tématu týdne "člověk s andělskou tváří"

Když se řekne ďábelský člověk (s andělskou tváří), nepředstavím si falešnou kamarádku, která mě pomlouvá za zády, natož roztomilou slečnu, která mluví otevřeněji nebo má ztřeštěnější nápady, než by člověk očekával. Ne, první případ je prostě špatný člověk. Je to smutné, bolí to, když takovému člověku věříte a on vás pak zradí, ale do ďábla má pořád daleko.
A o nečekaně živé dívce můžu říci, že má v duši nanejvýš roztomilého čertíka. Ne ďábla.



Light Yagami z anime Death Note, geniální student s pěknou tváří, bohužel, zároveň i psychopatický masový vrah který neváhá zlikvidovat každého, kdo mu překáží. Takhle si já představuji pořádně dábelského člověka (s andělskou tváří).

Nejhorší na tehle lidech ale není ona "andělská tvář", vždyť většinou je to jen synonymum pro roztomilý nebo atraktivní. Děsivé je hlavně chování, které si nedovedeme spojit s představou zločince a které dokáže zmást ještě víc, než hezký zevnějšek. Člověk, který má rád zvířata, stará se o rodinu nebo poslouchá krásnou hudbu přece nemůže být bezcitná zrůda. Nebo ano?



Reinhard Heydrich s manželkou a synem. Otec rodiny, sportovec, houslista... zodpovědný za smrt miliónů. A narozdíl od Lighta skutečný.

Co si vy myslíte? Jak si představujete dábelského člověka (s andělskou tváří)?


Obrázky štípnuty ZDE a ZDE

2 komentáře:

  1. Krása je subjektivní a hranici zla má většina lidí jinde, takže by bylo těžké odpovědět za celý kolektiv.
    Naštěstí odpovídám jen za sebe. Ďábel s andělskou tváří je podle mě člověk bez svědomí, kterému nedělá problém mučit masy lidí, ať už psychicky či fyzicky, ale který má snahu toto zakrývat krásnou tváří.
    Ačkoliv se to nezdá, Dolfi byl prý zpočátku své vlády (pro Němce) taky velmi populární, atraktivní a údajně i dobrý společník :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně. To, jak dokázal strhnout masy se jen tak nevidí. (Naštěstí! To poslední, co by nám chybělo, je víc takových.)

      Vymazat